tirsdag 27. mars 2012

Vevd ullskjerf

Dette er (faktisk) min første veving i ull. Tidligere har jeg vevd med cottolin og lin på gulvvev eller bordvev med fire skaft. Dette sjerfet er vevd med en grindvev i ramme (toskaft).
Dette er også min første erfaring med å veve på en "rigid heddle loom", en grindvev med ramme. Den kan likne på en billedvev med vevskei og skille av typen som står, men de er "liggende" og mulig å sette fast i et vanlig bord. Jeg kjøpte denne veven nå i vinter med tanke på alle enkeltstående hesper av spunnet garn som kan få lov til å bli innslag i noe et-eller-annet. Etter noe undersøkende arbeid endte jeg opp med Glimåkras modell fra denne danske buikken. I tillegg til å være liten og nett og lett å renne, kan den brettes sammen og få plass både her og der. Også i feriebaggasjen. 


Sjerfet fikk god lengde, noe over to meter. Det går tre ganger rundt halsen, eller to ganger løst og med litt lange ender ned fra knuten. 
Renninga er Raumas finull og innslag er Sirri to-tråds fra Færøyene. Renningstettheten er 40/10.
Det var veldig gøy dette... Og med såpass enkel renningsteknikk er det overkommelig med mindre prosjekter. (Se gjerne denne videoen for demonstrasjon av hvordan denne typen vever rennes)

2 kommentarer:

  1. For eit herleg og flott ullskjerf :) Har sett på videoen, og vart heilt imponert over for ein enkel og praktisk vev. Så enkelt å renna den, og så liten plass den tek. Eg fekk lyst på ein eg og! Ha ein fin kveld.

    SvarSlett