Salg

I mitt møte med spinneintresserte her på vestlandet har jeg sett et behov for å kjøpe seg både håndtein og rokk. Siden jeg allerede jobber i dette feltet med både foredrag og kurs, bestemte jeg meg for å registrere et foretak med mulighet for å selge utstyr. Nettbutikk er under utforming nå i februar 2013, men jeg selger allerede uten nettbutikk. Ta kontakt via epost dersom du er intressert i noe av det jeg har.

På denne siden presenteres noe av det jeg tilbyr, og nederst finner du epost-adressen min.


Jeg har fått tak i håndteiner av merket Greensleves laget av ei dame bosatt i Utha, USA. Hun dreier trinsene og tilbyr håndteiner fra 15 til 80 gram. Som bildet viser er krokene forholdsvis små, og det er en smakssak hva en liker best. Jeg personlig er glad i denne formen på kroken. Alle håndteinene har trinsen oppe. De veier fra 18- til 50 gram og koster mellom 220,- til 530,-.

Dette merket kjøpte jeg selv for noen år siden (les dette blogginnlegget).
Jeg har blitt veldig glad i disse håndteinene, og de har faktisk tålt en støyt.
For om det skulle skje et uheldig fall ned på gulvet i en spinning eller noe tungt som ble lagt oppå håndteinen i en veske, så går det som oftest bra å reparere.
Den ene jeg kjøpte da i 2009 fikk kroken bøyd litt for mange ganger, og det endte med at jeg måtte lime den inn på nytt - og den ble igrunn bare bedre enn ny.
Men håndlagde håndteiner bør behandles litt forsiktig. Det er også viktig for at den skal beholde sentreringen for god og lang spinning.

Nå er det muligheter for å kjøpe seg håndtein både på Husfliden i Bergen og i Hillesvågen, men de har kun en type, og den har trinsen nede. Jeg vil anslå tyngden på disse håndteinene til omkring 60-70 gram, det vil si en håndtein for middels grovt arbeid. Disse håndteinene er maskinproduserte.

Jeg har også en bra og billig maskinprodusert håndtein. Den er laget i Polen og er av merket "Kromski". Den har trinsen oppe, veier ca 70 gram og koster 100,-. Jeg har tatt inn den ubehandlede typen i lyst tre. Klikk på denne linken for å se spesifikasjonene på Kromskis hjemmeside.

I tillegg til håndteinene har jeg importert noen rokker fra samme fabrikken (Kromski):
Ta kontakt dersom du er intressert i noen av disse produktene.

epost: vigdis.valde@gmail.com


1 kommentar:

  1. Er ny begynner i å spinne. Har en del ferdig karret hunde hår , då kunne tenkte meg å spinne på håndteine . Hva anbefale

    SvarSlett