onsdag 27. oktober 2010

Nytt snellestativ

Denne ble nylig laget på sløyden der jeg jobber av gammelt avkapp. Det hele gikk på en-to-tre. Sage-sage, borre-borre og så litt lim og spiker. Alternativet var å kjøpe et frittstående snellestativ fra Spinnvilt. Sikkert en fordel med det stativet på en måte, men lykken over dette raske snekkerverket var større, samtidig som behovet for å tvinne tretrådsgarnet jeg jobbet med var akutt. Jeg spinner for tiden tretråds, enten som her fra tre sneller, eller fra entråd til tretråd ved å tvinne med løkke (navajo-tvinning). Målet er et noe mer slitesterkt garn til sokker.
Snellene hang jeg opp på gamle og ensomme strikkepinner som lå igjen her etter den forrige husfrua. Snellene snurret helt perfekt rundt - hverken for raskt eller for tregt. Absolutt å anbefale!
Garnet ble bra, og jeg er igang med sokkestrikking. Garnet her ble spunnet av en fell med særdeles langhåret ull fra en villsau (15-20 cm). Skal bli spennende å se om det holder...

4 kommentarer:

 1. Stiligt, fungerar säkert jättebra. Nu vet jag också vad min 'dingsebings' är som jag använder som ampel till en porslinsblomma, tack :)

  SvarSlett
 2. Louët S60, gammal modell men duger åt en novis som mig. Fint garn förresten, det glömte det nyss, villsau låter varmt.

  SvarSlett
 3. Villsau er faktisk litt ekstra varmt. Tror det er alle fibrene som stikker seg i alle retninger og at de bygger mer enn vanlig og mer mjuk sau.

  Og den rokken din ser nå bare helt fatastisk fin ut spør du meg.. Jeg har en ny Louet S10 DT. Er veldig fornøyd.

  Og jeg har ingen problem med å tro at rokken din duger! En trenger sjeldent kjøpe nytt og fint for at det skal være bra. Men det er jo ikke lett å finne slike rokker brukt, så jeg tror du har vert veldig heldig.

  SvarSlett
 4. Så flott snellestativ du har laga, og så flink du er til å spinna :) Eg har ikkje prøvd å tvinna med tre sneller enno. Så mykje fint du lagar. Ha ei fin helg :)

  SvarSlett