søndag 3. november 2013

Fra sau til genser minutt for minutt


Her er bilen pakket og klar for den store spinneutfordringen.

Natt til lørdag 2. november var jeg "rett og slett" med på prosjektet fra sau til genser på rekordtid, NRKs "strikkenatt".
Jeg vet det er mange gode spinnere som nok kunne klart denne utfordringen bedre enn meg, men tiden var knapp for å få satt sammen et lag. Det ble en vestlandsbasert gruppe, og jeg stupte i det.
Må si jeg satte kaffien i halsen da det kom fram at vi ikke hadde mulighet for å karde. Spørsmålet var jo i utgangspunktet om vi kunne bruke trommel framfor håndkarder. Men ingen karding og spinning rett fra ulla hadde jeg ingen erfaring med. Jeg øvde litt på forhånd, men det var liten tid, så hardtrening ble det ikke. Heldigvis var ulla god og lite sammenfilta, og siden jeg er vant med villsauull full i brake og andre kvisterester, virket det på meg som om sauen (Fregneguri) hadde vært en tur innom frisøren før hun skulle på TV! En utrolig opplevelse!

Det ble ingen verdensrekord, men mitt (personlige) mål var å bli ferdig før solen sto opp over Salhusfjellet omkring kl 09:00, og det klarte vi!


6 kommentarer:

 1. Jeg hørte om det i radioen, det må have været både sjovt og hårdt. Sejt, du var med! Må kigge på det, mens jeg selv spinder lidt :)

  SvarSlett
 2. Åh! Det var så morsomt å se!!! Gratulerer med norsk rekord!! =)

  Jeg måtte rulle inn håndkleet da klokka passerte 05.30 og jeg skjønte at det ikke ble verdensrekord. Da var jeg såååå trøtt! *ler*

  SvarSlett
 3. Var det deg? Så gøy! :-) Gratulerer med vel gjennomført rekordforsøk, jeg har sett reprisen og synes at det ble veldig engasjerende TV av det. Herlig at dere ikke ble så stresset, synes dere gjennomførte i god stil :)
  Hilsen Unni / Malsen

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Og gratulerer selv med ny nettbutikk og gode instruksjonsvideoer!! Veldig fint!

   Slett
 4. grattis, jag tyckte det var både spännande och kul att se på :)

  SvarSlett
 5. Gratulere med Norges rekorden. Det var veldig kjekt at det var noen kjente ansikt med. Jeg hadde sett på et tidligere rekord forsøk på nettet, tror det var i Nederland, så jeg konkluderte allerede kl 1 at dere ikke ville klare det. Men et hederlig forsøk var det og kjekt med Norges rekord. Neste gang går det sikker mye bedre :-)

  Hilsen Sigrun

  SvarSlett