onsdag 12. februar 2014

Sjal i hvit villsau


Her har jeg spunnet helt lys villsau til et entrådet garn. Tanken var egentlig å spinne litt trelagt til sokker, men ulla hadde ikke god nok kvalitet. Fibrene var ganske korte, og det var en del ujevnheter i kardinga som laget litt klumper og humper undervegs i spinninnga. Men kvaliteten ble nydelig til et sjal!

Her er prøvelappen strikket i lys brun entrådet Sirri:


Og her er lenke til sjalet jeg ble inspirert av i begynnelsen.

4 kommentarer:

 1. Du spinder jo så utroligt fint, at jeg ikke ser nogen klumper og humper :) - Prøvelappen er så flot - kunne se godt ud, syet på ryggen ef en genser eller noget!
  Jeg spekulerer på, om I virkelig har 'vilde' får/sau i Norge - eller er det bare racen du kalder sådan? Og det er ikke spelsau?

  SvarSlett
  Svar
  1. Villsau er ikke det samme som spelsau. Spelsauen har alltid lange dekkhår over bunnull, mens villsauen varierer i kvaliteten innad i rasen. Noen kan ha ull som er nærme spel i kvalitet, mens andre ikke har det. Generelt vil jeg si at villsauen gir et mattere og mer "hårete" garn enn spelsauen. Jeg spinner også med kardeflak fra spelsau, og det gir en jevnere og mer glansfylt tråd selv om det ikke er et kamgarn.
   Dette kardeflaket fra den lyse spelsauen hadde kortere fiber enn jeg er vant til, mest sannsynlig feller med korte dekkhår og mye bunnull. Kanskje. Ikke godt å si.
   Og villsauen er ikke vill i naturen, den eies av en bonde men kan klare seg langt på egen hånd.

   Slett
 2. Så fint garn, og fint sjal :)

  SvarSlett
 3. My relatives always say that I am killing my time here at web, however I know I am getting knowledge everyday by reading such good content.


  My homepage csr racing Hack

  SvarSlett