torsdag 8. september 2011

Svart villsaufell..

.. med lange grå hår. Trolig en vær ifølge bonden.
Jeg spinner trådene på den arvede gammelrokken på bildet under, og skal tvinne trelagt på nyerokken. Det er praktisk sånn siden nyerokken tar godt over 100 gr garn på ei snelle, og gammelrokken har bare den ene snella som står i rokken. Den tar 50 gram. Dette nøstet er ei full snelle på gammelrokken.
Det er fantastisk å jobbe med denne gamle flotte rokken. Jeg sitter i en bedre arbeidsstilling, samtidig som den gir mer "smell" til tråden som skal tvinnes. Kunne sikkert stillet inn nyerokken bedre for å få den tråden jeg vil ha før tvinning, men her på gammelrokken "skjer det av seg sjøl".

Tror dette blir et bra sokkegarn...

7 kommentarer:

 1. Herlig villsauull,som jeg har til gode å spinne.., men snart får jeg visst noe enda bedre...

  SvarSlett
 2. Det var spennande, og så heldig du er som har ein slik god gamal rokk :)

  SvarSlett
 3. Flott rokk og fin tråd.Kanskje det finner seg noen som kan lage flere sneller til deg?
  Ser jeg deg i Austrheim den 1.10.? Jeg skal spinne på Landbruksdagen. Snakkes. Hilsen Sandra

  SvarSlett
 4. Kjempefin villsau ull. Hvordan sorterer du den før vask? Tar du bort de stiveste hårene? Har en sekk i boden jeg ikke har begynt på enda.

  Synd du ikke kan komme på treff den 24. Jeg hadde gledet meg til å treffe deg igjen. Vi får lage flere treff.

  Hilsen Renate

  SvarSlett
 5. Strikkespinn: jeg for min del kan ikke tenke meg noe bedre enn villsau for tiden. Myk, spenstig og lett og spinne samtidig som kvaliteten blir akkurat den jeg vil ha.. Hver sin smak. Men jeg er nå litt spent på hva som kan være bedre allikevel..??

  Ulljente: Austrheim komer jeg meg ikke til... Og synd vi ikke så hverandre 10. september. Jeg hadde med garn jeg har spunnet av sauene dine som jeg ville vise deg.

  Og Renate: jeg sorterer faktisk bare vekk det som er tovet for mye sammen eller alt for skittent til at jeg orker å jobbe med det. Men for det meste har jeg levert alt til Hillesvåg og fått det ferdig vaska og karda tilbake (da må en levere mye). Jeg må prioritere tiden...

  SvarSlett
 6. Ok. Da prøver jeg igjen. Håpte nesten at det var et triks der at du tok bort de strieste fibrene. Noe av fellen er jo ganske myk.
  Renate

  SvarSlett
 7. Villsauer er ganske forskjellige i fellene. Noen kan være ganske strie, mens andre er mykere. Ofte kan det virke som de lyse er mykere enn de mørke, men alle har de den mye under-ulla som kan skilles helt fra de strie lange dekkhårene. Hittil har ikke jeg sortert underull og dekkhår.
  Og når det gjelder denne svarte fellen, så er den av den mer strie sorten. Kanskje den strieste og "hardeste" jeg har jobbet med. Best til sokker...

  SvarSlett