tirsdag 5. juni 2012

Systematiske sirkler


Jeg nevnte jo at jeg hadde trykket nå i mai. På skolen har jeg jobbet med mønsterbygging hele dette semesteret med to ulike grupper av åttendeklassinger. Det har vært veldig inspirerende for meg. Denne trykkingen gjorde jeg hjemme med sykt barn samtidig som åttendeklassinegne mine hadde vikar og trykket på skolen. Fint sammentreff.
Og lærerikt. Hjemme hadde jeg nemlig ikke samme stofftrykkfargen som på skolen, men brukte trykksverte for høytrykk på papir og vanlig akrylmaling blandet med et "tekstil-medium" som gjør at malingen limer seg fast til tekstilfibrene. I tillegg trykket jeg på skinkelerret - tynt og bevegelig. På skolen trykker vi på vanlig lerret.
Men jeg syns det ble kjempefint... Og det var veldig gøy:
Det hele var veldig impulsivt og jeg bare "treiv" det nærmeste, nemlig en sprittusj og brukte den som "stempel". Jeg måtte væte ganske rask både med hensyn til at trykkfargen ikke skulle tørke, men og med tanke på å nå det innenfor rammen av min sønns tålmodighet... Trykkfargen er rullet ut på en arkivmappe i plast. Noe liknende finnes vel i de fleste hjem.
Trekantene en kan se ved siden av sirklene er skjært ut i et viskelær. Ikke så bestandig i forhold til stempelets holdbarhet, men et enkelt materiale å skjær i og trykke med.
Arbeidsstasjonen. 

Bitene er iferd med å bli en pung med metallramme. Noe liknende den jeg lagde av noen tidligere trykkeprøvelapper.

Men det har også blitt en del strikking siden påske: denne dråpegenseren var jo iferd med å bli fullstendig utslitt, og i tillegg så fikk jeg blå stofftrykkfarge på den i en undervisningsøkt på skolen i vinter. Jeg har rett og slett strikket en ny i et tynt totrådet dansk garn "tvinni". Garnet er veldig bløtt med noe angora, så utrrykket ble et ganske annet. Intresant. Skal se om det kan bli noe å vise fram her. Og så har jeg jo skrevet ned hva jeg har gjort. Kanskje kan det bli et mønster. Er iferd med å strikke en til i det opprinnelige garnet fra Færøyene. Liker arbeidet med den genseren. Fint og variert og tankeløst på en gang.

2 kommentarer:

 1. Hej, jeg tror ikke jeg har lagt kommentar her før, og det er for dårligt, for jeg synes du er helt vildt inspirerende og dygtig! Det er faktisk dig jeg kan takke for at komme i gang med at spinde, du har nogle utroligt fine indlæg om håndtenen som gjorde at jeg købte bogen 'Respect the Spindle' og kom i gang for alvor. Jeg er helt vild med dine strikdesign, og ville være meget interesseret i at du skrev opskrifter ned så man kunne købe. Dråbegenseren er SÅ fin!
  Stoffet med cirklerne og trekanterne her er bare flot, farverne og måden du har blandet dem på giver et fint udtryk. Jeg turde nok ikke lige kaste mig ud i at blande lim og farver som du gør, men jeg får lyst til at prøve at trykke noget når jeg ser det du har lavet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Guri... Så fantastisk flott kommentar.. Nå ble jeg glad. Om dette kan være inspirerende for deg (og kanskje til og med noen andre..?), ja da er det jo en mening å dele på denne bloggen!

   TAKK!

   Slett