søndag 12. juli 2009

Ullteppe

Dette teppet er strikka av garn jeg har spunnet på håndtein. Stripene er uregelmessige med fargebytte både her og der i løpet av en pinne. Resultatet likner dermed litt på en fillerye.
Jeg har bare festet en eneste tråd med nål og det var den tråden jeg avsluttet med. Jeg begynte med å spinne farge for farge sammen på håndteinen for å slippe festinger mellom fargene, men fortsatte med å spinne en og en farge til nøster og så heller tove garnendene sammen når jeg ville skifte farge. Det er jo sånn en fester garnbitene sammen når en nålbinder for å slippe mange knuter, så hvorfor ikke overføre det til et strikketøy?
Resultatet er iallfall knallbra når det gjelder fargebyttene. Ingen klumpete trådfester og ingen trådsprang i sidene. Hele teppeprosjektet har vært et resteprosjekt både når det gjelder fiber og tid. Jeg har spunnet det som har blitt til overs i kardemaskina etter karding av kardeflak, og spinning og strikking har vært så enkelt at det har kunnet foregå uten hjelp av hjernen. Et skikkelig avslappende prosjekt.
Brettet i snipp er ikke teppet større enn at det gjør seg godt som et skjerf. Deilig og mykt.

2 kommentarer:

  1. Så fantastisk fint! Deilige farger og bruk av dem! i tillegg til fine bilder.

    SvarSlett
  2. Vilket fantastisk teppe, härliga färger och ser så där mysigt skönt ut:) Och tack för tipset, fästa trådar är ju inte det som är mest kul här i världen, och inte blir det lika fint alla gånger heller.

    SvarSlett