søndag 21. februar 2010

Lammeull

Jeg var så heldig denne høsten å få lammeull fra en nabobonde. Det viste seg å være herlig ull med lite skit og mye krimp. Krimpen er de små-små krøllene en kan se som går langs ullfiberen. Krimpen gjør det ferdige garnet mer mykt og elastisk enn garn spunnet av mer rette ullfibre.
Jeg trodde det var ull fra ett lam, men da jeg tok det ut av papirposen igår for å sortere, forsto jeg at det kanskje var litt mer...
Alt dette var igjen etter en liten utsortering av ull jeg ikke ville spinne av.
Den grønne stolen er en liten barnestol og papiret som en ser ligger under er nesten A2 str (utbrettet avis). Her blir det mye garn. Begynte spinning med en gang av uvaska karda ull. Dette var jo virkelig mye enklere å sette igang å jobbe med enn villsauulla fra i sommer... Om det ikke var for alt sauefettet er den så godt som rein. Ingen hudrester og brakekvister som i villsauulla, bare myyyk krimpet ull. Gleder meg til dette arbeidet!
Ikveld skal jeg begynne vaskingen innimellom tvinningen av tråden jeg har spunnet av den uvaska ulla. Jeg foretrekker nok litt mindre fett i ulla når jeg spinner...

2 kommentarer:

  1. Det er jo imponerende med al den dejlige uld og alle de hyggelige timers bearbejdning, til det ender som et af dine fantastiske kunstværker! Jeg glæder mig til at se, hvordan det går med "lammet" / fåret.

    SvarSlett
  2. Hej Fish-Fish! Hvor er jeg glad for, at jeg har kunnet hjælpe dig med at tage dig sammen og komme til tandlæge! Tænk engang... Det synes jeg er flot! Og jeg vil da være beæret over, hvis du virkelig vil dele noget af dit fantastiske uld med mig! Jeg har bare desværre kun et par karter og en enkelt hjemmelavet håndten, så det er ikke sikkert, jeg får omdannet det til rigtig garn... Men jeg vil da gerne købe noget af dit færdige garn, hvis du får lidt til overs engang?!
    Kh. LisBeth.

    SvarSlett