mandag 13. juni 2011

Brikkevev igang..

Jeg har satt igang denne brikkeveven med det plantefargede garnet for å ta med på skolen. Jeg vever vanligvis med brikker jeg har kjøpt ferdig på Husfliden, men jeg har jo sett en del hjemme-løsninger på internett og tenkte det vil være ideelt på en skole med noe gratis. Jeg har sett mest brikker laget av kortstokk, men det var ingen ufullstendig kortstokk i hus da jeg gjorde dette. Nyvaskede melkekartonger var benken derimot full av.
Det fungerer ganske fint, men brikkene er nok litt for "myke". Noe tykkere og stivere kartong vil være bedre for nybegynnere, og hjørnene bør absolutt bues av slik de en kjøper ferdig. De spisse hjørnene har litt lett for å hekte seg opp i renningen når brikkene snus til et nytt skille.
Den glatte overflaten på melkekartongen er derimot ideel. Iallfall til ullgarn som jeg vever med her.
Det er jo fint at en kan sette igang et prosjekt uten at en trenger den store handleturen først, men det kan godt tenkes at jeg vil spandere kjøpte brikker på elevene dersom noen har lyst til å sette igang med dette. Det er jo viktig at en som nybegynner får en god mestringsopplevelse.
Men jeg kan godt anbefale dette allikevel. Brikkene var raske og enkle å skjære til og jeg hullet i hjørnene med hullemaskin. Etter noen omdreininger fikk jeg fort teken på disse kantete litt myke melkekartongbrikkene, og nå synes jeg det går helt greit å veve med dem.
Dette er mønsteret jeg har tredd i brikkeveven. Jeg har tegnet det ut i en ny programvare jeg kjøpte online litt spontant her om kvelden. Det heter Knitbird og var ganske billig å kjøpe. Litt usikker på hvor bra det er, men det virker helt brukbart både med farger og ulike tegn for kast, to masker sammen osv..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar