torsdag 27. oktober 2011

Sokkegarn og sokkestrikk

Her er et av nøstene som jeg har spunnet av denne ulla blandt annet. Det er bare villsau, men jeg har kardet de lange mørke hårene fra væren sammen med noe annen grå villsau jeg hadde fra før, ferdig vaska og karda av Hillesvåg ullvarefabrikk. Den mørke langhårede fellen hadde ganske strie og harde fiber, så det var igrunn greit å blande den med noe litt mykere.
Disse sokkene strikkes bare av trelagt (tre-tråda) villsaugarn jeg har spunnet selv. Den lyse grå-tonen er årets blanding av villsau. Jeg leverte fem lyse feller til vask og karding hos Hillesvåg ullvarefabrkk, og denne tonen kom tilbake. Alle fellene kardes jo sammen og blandes til en farge. Det er ulempen ved å sette bort jobben med vask og karding, nemlig at en ikke får fram det vakre fargespillet i den enkelte fellen, men jeg er nå veldig glad for denne grå-tonen jeg fikk i år. Kanskje ikke så lett å se på bilde, men den har en beige undertone som gjør gråfargen varm og god å se på. Sokkene er inspirert av disse sokkene jeg så på etsy.

1 kommentar:

  1. Så flink du er til å spinna tretråds. Eg har enno ikkje prøvd det. Sikkert eit sterkt og godt sokkegarn. Høyrest spennande ut med villsaugarn. Ha ei kreativ helg :)

    SvarSlett